Svarta Baguetter

För några dagar sedan kom mitt bio aktiva bambu kol och jag har velat baka med det sedan dess.
Så idag fick det bli baguetter och dom blev verkligen så häftiga!
Trodde aldrig dom skulle bli så svarta.
Tänk så häftiga att servera till en soppa eller en god gryta.
Kolet påverkar inte alls på smaken men sägs ha mycket hälsofördelar, det ska rensa kroppen på 
tungmetaller och andra gifter.
Lämna gärna en kommentar på vad du tycker, skulle du äta det?
Mina barn var lite tveksamma att prova men tyckte det var så gott och häftigt när dom vågat smaka.
Kolet kan du hitta på vissa apotek eller på nätet.
 
Recept:
14 dl mjöl 
50 g jäst 
25 gram margarin (rumsvarmt)
5 dl fingervarmt vatten 
1 tsk salt 
10 gram bio aktivt kol
Ev sesamfrö till garnering
 
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet.
Rör tills jästen löst sig och klicka sen i smöret.
Blanda mjöl, kol och salt i en annan bunke tills du har ett mörk grått pulver.
Häll sakta ner mjölet i vätskan samtidigt som det arbetas med degkroken.
Arbeta degen smidig, minst 5 minuter med maskin eller 10 min förhand.
Låt jäsa ca 30 min i bunken.
Stjälp ut degen och arbeta ihop snabbt.
Forma baguetterna och lägg på en plåt eller en baguettplåt om du har.
Jag vrider mina baguetter några varv för jag tycker inte dom behöver se helt perfekt släta ut
men det är en smak sak.
Låt dom jäsa ytterligare 40 min på plåten.
Sätt ugnen på 200 grader.
5 min innan bagutterna ska in i ugnen kan man ställa in en ugnsform med ca 1 1/5 dl vatten i botten 
på ugnen och det gör att man får den hårda ytan på brödet.
Grädda ca 20 min och låt sen svalna på galler.
 
 
 
 
 
 
Vill du ha sesamfrö på så pensla med lite äggvita och strö sen över
 
 
 Tycker det blir så dekorativt!
 
 
 
 
 

Fudge Brownie Kaka

Finns inget bättre när en kaka ser så sjukt profsig ut men är så enkel att
göra att min 6 åring kan slänga ihop den!
Du behöver inte ens äga en visp för att baka denna underbara kaka.
Den blir så underbart kladdig, mjuk och len med en fyllig smak av choklad.
 
Du behöver
Botten:
150 gram margarin 
2 1/2 dl socker 
2 dl kakao
1 dl mjöl 
2 ägg 
1 krm salt 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och blanda undertiden ihop alla torra ingredienser i en bunke.
När smöret har smält rör ner alla torra ingredienser direkt i kastrullen, rör om till en jämn smet.
Tillsätt äggen och rör ihop igen.
Fyll en kakform på ca 23 cm, du kan självklart ta en större form men då får du också en lägre kaka.
Jag har alltid bakplåtspapper i botten på formen för att vara säker på att den släpper.
Grädda ca 25 minuter.
 
Fudge topping:
150 gram 55% choklad 
1 1/2 dl grädde 
 
Dela chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden bara precis till du ser dom första bubblorna och ta sen från plattan.
Häll ner chokladen och rör om till du har en slät blandning.
Häll över kakan och ställ i kylen.
 
Innan toppingen på min kaka stelnat helt hälde jag över choklad flagor som dekoration.
Sen toppa jag med hallon och ringla lite vitchoklad över.
 
 
Till och med barnen gillar denna trots den mörka chokladen 
 
 
Den går bra att frysa 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg