Födelsedags Tårta Delux

Man fyller ju bara 10 år en gång och då måste man göra det ordentligt 
Min underbara dotter älskar choklad så det fick så klart bli en ordentlig
och saftig chokladtrårta med massa gott i!
 
Botten en liten och en stor form 
200g smör eller margarin 
3 1/2 dl socker
2 dl mjölk 
1 1/2 dl kakao 
1 msk bakpulver 
5 1/2 dl mjöl 
1/2 tsk salt 
5 ägg 
 
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sen över mjölkblandningen.
Rör ihop lätt och tillsätt äggen.
Vispa till en jämn smet.
Häll upp i formarna.
Grädda ca 30 min 200 grader.
Låt svalna helt.
 
Jag fyllde understa botten med vaniljkräm och ananas.
Den mindre med mosad banan.
 
Smörkräm 
100g marabou daim 
300g smör 
4 dl florsocker 
 
Smält chokladen över vatten bad och ställ till sidan.
Vispa smör och florsocker lent.
Tillsätt chockladen sammtidigt som du vispar.
Täck tårtan med ett jämt lager.
Kyl innan nästa steg.
 
Chockladganache 
150 g mörk choklad 
1 1/2 dl grädde
 
Värm grädden tills den precis kokar och ta den sen av plattan och tillsätt 
chokladen som är grovt hackad.
Rör tills den är helt jämn och låt svalna lite.
Täck tårtan ytterligare en gång.
Och sen är det bara att låta fantasin styra när du ska dekorrera.
 
Min tanke var först att beställa en färdig tårta så detta blev tyvärr en sista
minuten tårta på kvällen igår så hade jag planerat bättre så hade jag haft mer hemma att leka med.
Men den blev god ändå!
 
Lämna gärna en kommentar på vad ni dekorerat med eller vad ni har haft för fyllning!
 
 
 
Det blev lite kinapuffar och annat som dekoration 
 
 
 
 
 

Super Enkel KöttFärsLimpa

Med ett hem fullt av barn har man inte alltid jätte mycket tid över så
inbland behöver det bara gå snabbt och enkelt.
Igår när jag var ute med mamma så tipsa hon om denna
köttfärslimpa och jag var ju tvungen att prova dock med lite modifikation.
 
Du behöver 
700g valfri Köttfärs jag använde kalvfärs 
2 Ägg 
1 påse Blå Band fransk löksoppa
25 gram Smör 
 
 
 
 
Blanda allt utom smöret i en bunke och forma till en limpa på en plåt eller i en ugnsäker form.
Toppa med lite smör.
Det tar ungefär 5 min att fixa allt, så underbart!
Låt stå i ugnen 40 min på 200 grader.
 
Du får en fantastisk smak med minsta möjliga ansträngning.
Skyn när köttfärslimpan är klar går jätte bra att hälla i en kastrull och göra bottenredning på, 
det blir en jätte god sås.
 
 
Stekte gårdagens potatis och kokte lite bönor till så var middagen klar 
 
 
Visa fler inlägg