Sockerbullekaka

När jag va liten fick man en guldpeng av mormor om man kunde äta en sockerbulle utan att slicka sig runt munnen.

Det är barndomsminne för mig.

Jag klara aldrig att äta en hel bulle utan att slicka mig runt munnen men fick alltid min guldpeng ändå.


Men jag tycker det är så bökigt att baka sockerbullar och dom håller inte sig så länge.

Så det fick bli en sockerbulle i kakformat.

En lagom mjuka kardemumma kaka med en underbar vaniljklick i mitten.


Du behöver:


100g smör 

4 dl mjöl

1 ägg

1 dl socker

2 tsk kardemumma

1/2 tsk bakpulver 


Sätt ugnen på 175 grader. 

Vispa ihop socker och smör mjukt och tillsätt 

sen ägget.

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta 

ihop till en fast deg.

Rulla ihop en liten boll och tryck en liten grop.

Fyll med vaniljkräm, knip ihop kanterna och rulla i socker blandat med kardemumma.

Lägg dom på en plåt med ganska stort mellanrum eftersom dom flyter ut en del.

Grädda ca 10 min och låt dom sen svalna på plåten.



(null)



(null)


Jag hade min vaniljkräm i en spritspåse men om du tycker det är svårt att få rätt på det så kan du frysa små klickar vaniljkräm och sen klä med degen.

(null)

Ordentligt mellanrum

(null)

Helt underbara kakor som är lätta att bjuda på 


(null)



#1 - - Anonym:

Hej! Undrar om du har kardemumma i själva degen?


Svar: japp, kardemumman som står i receptet ska i degen.
Sara Alfredsson

#2 - - iseedee:

Vad saftiga de ser ut! Väldigt ambitiöst att baka dessa!