Brownie Snurror

Jag har ett brownie recept som är min absoluta favorit och jag gör många variationer på den.
Tex brownietårta och chocolate chip brownie cups men idag blev det ny favorit! 
Browniesnurror!
Som en kanelbulle fast med brownie fyllning istället. 
Bulle och ett glas mjölk så var min dag räddad.
 
Du behöver:
2 1/2 dl rumsvarm mjölk
25 g Jäst
1 msk Kardemummakärnor
1/2 dl socker
1 Ägg
75 g Smör i små bitar
ca 450 g mjöl
 
Rör ut jästen med smöret tills den smält helt.
Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta i köksmaskin ca 10 min.
Lägg plast över bunken och låt jäsa ca 1 1/2 - 2 timmar.
 
Gör undertiden brownie smeten
Du behöver:
75 g smör 
1 dl kakao 
1 dl socker 
1 ägg 
1/2 dl mjöl 
 
Ta upp den färdig jästa degen på mjölat bord och kavla ut till en stor rektangel. 
Bre på brownie smeten och vik ihop på längden.
Skär ut ca 2 cm tjocka längder och snurra till bullar. 
Vik in skarven så den inte lever sitt eget liv när den jäser.
Låt jäsa på en plåt medans ugnen blir 200 grader varm.
Pensla med ägg och toppa med pärlsocker.
Grädda ca 10 min i mitten av ugnen.
 
 
 
Dessa med ett glas mjölk är inte helt fel kan jag säga!
 
 
 
Vad är dina favorit snurror? 

Chocolate Chip Cookie Cups

Jag älskar chocolate chip cookies och jag älskar brownies så varför inte kombinera dom två?
Chocolate chip cookie cups med brownie fyllning?
Kakfantaster, chokladälskare och många andras drömkaka.
En underbar vän tog med min son till rättcentrum i Malmö på studiebesök eftersom han vill läsa till polis.
Självklart va jag tvungen att baka något han kunde ta med sig och då blev det dessa. 
Dom blev uppskattade och fösvann tydligen fort!
Man kan göra dom i god tid innan man ska servera eftersom dom går jätte bra att frysa men av någon mystisk andledning finns mina aldrig kvar i frysen så lång tid!
 
Du behöver - Cookiecup
 
70 gram smör 
60 g muscvado socker 
130 g mjöl 
1 äggula 
1/2 tsk salt 
100 g choklad knappar 
 
Starta ugen på 170 grader.
Vispa smör och socker till en fluffig massa.
Tillsätt äggulan, mjöl, salt och mixa ihop till en jämn deg.
Rör försiktigt ner choklad knapparna så dom inte trycks isönder.
Dela upp degen i 24 lika stora bollar och lägg en i varje fack av en mini cupcakes plåt.
Tryck ut degen längs sidorna på formen så det formas som en muffins form.
 
 
Lägg plåten i frysen medans du rör ihop brownie fyllningen.
 
Du behöver - Brownie 
 
150 gram margarin 
2 1/2 dl socker 
2 dl kakao
1 dl mjöl 
2 ägg 
1 krm salt 
 
Smält smöret i en kastrull och blanda undertiden ihop alla torra ingredienser i en bunke.
När smöret har smält rör ner alla torra ingredienser direkt i kastrullen, rör om till en jämn smet.
Tillsätt äggen och rör ihop igen.
Ta nu ut muffinsformen och fyll alla skalen med browniesmeten.
Grädda ca 10-12 min och låt svalna helt innan du tar loss kakorna från formen.
 
 
Jag fyller mina ganska högt upp
 
 
Toppa med grädde och ett körsbär för att ge den riktigt lyxiga känslan
 
 
Dom är nästan godare dagen efter men dom brukar inte klara sig så länge här hemma!
 
 
Bakar du dom får du gärna tagga mig i bilden på Instagram, unik.S eller skriva en rad här om vad du tycker!

Knäckig Hallon Paj

Jobbat en hel dag och kom hem lagom sliten men va så sugen på något gott. 
Titta i skåpen men har ju tre små ligister som hjälper till att töma dom.
Så när jag kommit till inikt med att hur många gånger jag än öppnar samma skåp så kommer det inte magiskt
att dycka upp något gott så var det bara att baka något gott.
Som sagt lagom sliten så det fick bli något enkelt.
Fick ett recept av en kollega på jobb och efter lite modifikation så blev det en knäckig hallon paj.
Så himmla gott med kardemumma, hallon och den knäckiga smaken.
Tycker man inte om kardemumma kan man själklart utesluta det.
 
Du behöver.
200g smör 
5 dl socker 
5 dl mjöl 
2 tsk bakpulver
2-3 msk kardemumma
2 ägg 
2 msk sirap 
2 msk vaniljpasta alt 4 msk vaniljsocker (jag tog pastan)
1 pkt frusna hallon 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop snabbt med ägg och vanilj.
Smält smöret och rör ihop till en deg av stora smulor.
Ta ca 1/3 av degen och tryck ut i botten på en sockerkaksform.
Det ska bli lite som ett pajskal på botten.
Fördela hallonen jämt i formen och häll sen över resterande degsmulor.
Grädda ca 30-40 min i mitten av ugnen.
 
 
Låt den svalna lite i formen innan du öppnar den
Jag brukar ha bakplåtspapper i mina formar men det är bara en ide jag har absolut inget måste.
 
 
Dom stora smulorna växer ihop till en underbar kaka tackvare bakpulvret.
 
 
Servera jumen med lite vaniljsås och allt sötsug är stillat!
 
 
 
 
Visa fler inlägg