Kokosmuffins med Lime Frosting

Var ute och handla lite igår och blev så otroligt sugen på något som smaka riktigt fräscht och nästan lite syrligt.
Kan säga att det är inte många cafe som har det. 
Inte i närheten där jag var i alla fall. 
Så iväg och köpte lime och hem och provbaka.
Det resultera i muffins med kokos och en frosting med tydlig lime smak.
Jag dricker ju inte kaffe som jag skrev i mitt förra inlägg men både jag och barnen tyckte dessa var super goda med ett glas flädersaft.
Så det blev en fikastund på balkongen igår kväll.
Här under hittar du receptet.
 
Du behöver 
 
120 gram smör eller margarin 
3 ägg 
 2 1/4 dl socker 
2 tsk bakpulver 
3 dl mjöl 
120g kokosflingor
1 1/2 dl kokosmjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Börja med att separera äggen och vispa vitorna till ett hårt skum.
I en annan bunke vispa margarin och socker pösigt, jag valde margarin till denna kakan för jag hade bara smör hemma så det räckte till frostingen.
Tillsätt gulorna och och vispa ihop.
Mät upp alla torra ingredienser och blanda dom med varandra.
Varva nu kokosmjölken med dom torra ingredienserna ner i bunke nummer två och vispa till
en jämn smet.
Sist vänd ner äggvitorna i smeten men vispa inte, det gör inget om man ser lite äggvita här
och där som inte är helt inblandad med resten av smeten.
Mina blev mini muffins och det blev riktigt många av dom, för att lättare få ut smeten i formarna så kan man hälla smeten i en engångssprits och klicka ut i formarna.
Självklart inget nödvändigt men jag kan tycke att det är svårt att pricka små formar annars och att
få ungefär lika mycket i dom.
Grädda i ugnen ca 10 min på 175 grader, låt dom vara inne lite längre om du gör stora muffins då mina är mini.
 
Lime Frosting 
 
Du behöver
 
120 gram  mjukt smör 
375 gram florsocker 
2 st lime 
 
Jag glömde självklart att ta ut smöret ur kylen men då fungerar det jätte bara att värma det några sekunder i micron på en tallrik med en mugg över.
Blanda det mjuka smöret med florsocker och rivet skal av 2 stycken lime tills det blir en massa.
Tillsätt ca 4 matskedar av limesaft tycker du att det blir för surt med så mycket lime kan du byta ut 1-2 matskedar med vatten.
Jag tycker dock att limen balanserar florsockert och ger en frisk smak.
När muffinsen är helt kalla så är det dax för frostingen, mina är spritsade men man kan göra precis som man vill här.
 
 
Dessa var helt perfekt storlek för att kunna ta två utan dåligt samvete 
 
 
Ett glas flädersaft i solen på balkongen var inte helt fel.
 
 
 
 
 
 

Kärleksmums med Nutella Forsting

Jag är inte den som kan äta en nutella macka på morgonen men jag älskar dock att baka med det.
En av min sambos favorit kakor är kärleksmums och varför inte kombinera det med nuttella?
Så här är min version av nutellamums 
 
Du behöver
225 gram margarin 
2 dl mjölk 
5 ägg 
1/5 dl kakao
4 1/2 dl socker 
1 krm salt
3 tsk bakpulver 
6 dl mjöl 
 
Börja med att smälta smöret och häll i mjölken, ställ det till sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål så det blandar sig ordentligt och sen ner med det i äggblandningen.
Tillsätt smöret  i en tunn stråle under vispning och vispa till en jämn smet.
Klä en braspanna eller form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda ca 20 min på 175 grader.
Jag hade ingen mjölk hemma nu när jag skulle baka för min mini råka spilla ut nästan en liter mjölk på golvet så det fick bli grädde i min denna gången.
Men som man säger inte lönt att gråta över spild mjölk och det fungera lika bra med grädde.
 
Frosting 
 
Du behöver
100 gram smör 
5 dl florsocker 
1/2 dl kakao 
1/2 dl starkt kaffe 
1/2 dl nutella
Ev lite vatten
 
Smält smöret, tillsätt allt utom nutellan och rör det till en jämn smet.
Jag dricker inte kaffe så jag har sällan det färdigt och känner inte för att brygga en kanna om jag bara
ska ha 1/2 dl.
Men det fungerar jätte bra att använda pulverkaffe och då blandar jag ca 1 tsk till varje dl vatten för
att få stark kaffe.
Tillsätt nu nutellan och rör ihop.
Om du tycker att frostingen blir lite tjock så kan man ta i lite vatten så den blir lättare att få jämn över kakan.
Det ska påminna lite om chokladsås i konsistensen.
 
 
 
Det är en ganska kompakt kaka så det är gott att bryta av med någon form av färska bär eller varför inte lite glass när den riktiga sommar värmen kommer.
 
 
Man kan öven garnera med till exempel hasselnötter om man inte vill ha kokos.
 
 
 
 
 

Budapestrulle med Färska Jordgubbar

För mig är baka myvcket avslappnande, det ger mig tid för mina egna funderingar och vem kan inte behöva det när man är en familj på sex personer.
Vi bor i Malmö så det finns många fina torg att köpa färska bär och frukt billigt.
Dagens bär blev jordgubbar. 
Alla barnen älskar Budapestrulle så det blev en variant av det.
 
Du behöver:
 
6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter
 
 
Fyllning + garnering : 
4 dl vispad grädde
500g jordgubbar
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sen sockert ca 1/2 dl åt gången och låt vispa 1 min i mellan tills du tillsatt allt socker.
Jag valde att köra mina hasselnötter i mixern men om man inte har det så fungerar det lika bra att hacka dom fint förhand.
Blanda marsanpulvert med hasselnötterna och vänd sedan ner det i smeten försiktigt, vispa inte.
Klä en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut ca 9-10 längder av smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 20-25 minuter 
 
Låt svalna helt innan du börjar med fyllningen.
 
Skär jordgubbarna i mindre bitar men spara dom finaste att dekorera med när kakan är klar.
Bred grädden på kakan och strö över dom hackade jordgubbarna.
 
 
Nu är det dax att rulla ihop den och det gör du lättast med hjälp av bakplåtspappert på samma sätt som man gör med en rulltårta. 
Efter du har rullat ihop den kan du skära av kanterna.
Nu gäller det att dekorera efter egen smak.
Jag spritsa tunnt choklad över, spritsa ut små gräddtoppar och satte en skiva jordgubb mellan varje.
 
 
 
Perfekt fika en vanlig söndag eller en enkel kaka på kalas.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg