Karamell Pannacotta

Jag älskar karamell!
Så igår blev det experiment i köket igen och det blev ju bara så himla gott.
Det är inget svårt recept med konstiga ingredienser
men det tar lite tid, absolut värt det.
 
Recept 
1 msk / 1 dl vatten 
1 dl mjölk 
3 dl visp grädde 
1 påse (2 tsk) vegegel 
100 g socker 
Frön av en vaniljstång alt 1/2 tsk vaniljsocker 
 
Blanda vegegel med 1 dl vatten i en mugg och ställ till sidan.
Börja med att hälla sockert i en panna eller kastrull med tjockbotten och tillsätt en msk vatten.
Låt sockert smälta sakta på låg värme utan att röra om.
Det ska få en fin gyllen brun färg.
Häll mjölk, grädde och vanilj i en micro säker skål och värm ca 40 sek, rör om och värm 40 sek till.
Häll ner i kastrullen över det karameliserade sockert.
Sockert blir nu som en klump av seg kola, fortsätt värm på låg tills allt löst sig.
Tillsätt vegegel balandningen och rör om ordentligt.
Häll upp glas eller den form du vill ha.
 
 
Pannacottan får en härlig gyllenbrun färg 
 
 
Jag har dekorerat med karamel popcorn och det var bara ett hastigt projekt så får
återkomma med recept på dom 
 
 
Ett litet barn var ju tvunget att provsmaka även om det ska vara efter middagen ikväll...
#1 - - amandafelicia.com:

Det där ser supergott ut!

Svar: Tack..det var lite för gott!
Sara Alfredsson