Hemmagjorda Hamburgare

Min underbara man är fortfarande hemma sjuk, snart två veckor!
Jag anser att bra mat med mycket näring och kärlek bli man frisk av snabbare.
 Även om han blir trött på allt mitt slamrande i köket ibland så säger han aldrig nej till en hemma lagad middag.
Idag blev det hamburgare med Max frisco bröd.
 
Recept:
500 gram köttfärs 
1/2 dl grädde 
1 stor gul lök 
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek 
2 msk skorpmjöl
salt och peppar eftersmak
 
Hacka löken fint och bland ihop med resten av ingredienserna.
Låt stå ca 15 min och skär grönsakerna under tiden.
Forma burgarna och tryck en liten fördjupning i mitten av burgarna för att förhindra dom från att svälla upp och nästan bli runda.
När man gör en fördjupning i mitten får du en burgare som blir jämn och fin.
Stek biffarna ca 5-8 min per sida beroende på vilket kött du annvänder.
Jag la cheddarost på när burgarna låg i stekpannan för att hjälpa den smälta lite.
 
Servera som den är i bröd eller med pommes till.
 
 
Smaklig måltid!