Mandel Skorpor med Saffran

Dessa är ett absolut måste till glöggmys och kalle anka på julafton men dom är
precis lika goda att äta på kvällen framför tvn.
Tar inte många minuter att vispa ihop men kräver lite armstyrka.
Mandlen måste hackas och får inte vara mald.
 
Recept
1 pkt saffran 
1/2 dl grädde 
5 dl mjöl
1,5 dl hackade mandlar 
2 ägg 
2 tsk bakpulver 
50g smör 
 
Sätt ugnen på 175 grader 
Vispa äggen och socker poröst 
Undertiden smält smöret och blanda saffranen i det
Tillsätt mjöl, mandel och bakpulver bakpulver i äggblandningen.
Rör sen ihop med smöret och grädden 
Klicka ut två längder på en plåt grädda ca 20 min och ta sen ut och dela
Låt skorporna stå på eftervärmen och torka i ca 30-40 min med ugnen lite öppen 
 
Det går självklart jätte bra att göra dom utan saffran också
eller med tillexempel med kardemumma