Snabba Biffar i Svampsås
Ibland har man bara inte tid eller ork att stå i köket.
Ja konstigt nog händer det mig med fast jag faktiskt älskar att stå i köket.
Då behöver det gå snabbt och lätt.
Hur många gånger har man inte råkat salta biffarna för mycket eller suttit med biffar
helt utan smak när man lagar mat efter en lång dag?
Jag jobbar ju inte med mat, jag är undersköterska och hur mycket jag än älskar mitt jobb så finns det
dom dagar där jag bara vill lägga mig när jag kommer hem.
Men tre barn ska ha mat så det är bara att se till och göra det.
I alla fall så är dessa biffar så enkla att man kanppt behöver tänka det är bara att röra ihop.
Du behöver:
1 påse fransklöksoppa (pulver)
2 påsar kantarellsås (pulver)
1 gul lök
500 g champinjoner
600g köttfärs
2 ägg
4 dl kallt vatten
2 dl mjölk
Dela löken på hälften och skär sen tunna strimlor.
Skiva svampen och stek den tillsammans med löken tills det blir mjukt.
Lägg sen över det i en skål vid sidan.
Vispa upp äggen med den franska löksoppan i en skål och blanda sen ner köttfärsen.
Rör ihop det ordentligt och forma biffar.
Stek biffrana i lite smör tills dom fått fin färg på båda sidorna.
Rör ihopa vatten, mjölk och kantarellsås pulvret och häll i stekpannan med biffarna.
Tillsätt lök, champinjoner och låt puttra på låg värme tills potatisen är färdigkokt.
Ca 25 min.
Löksåsen ger perfekt smak på biffarna så du slipper krydda dom, kantarellsåsen får det lilla extra av löken och champinjonerna.
En enkel middag som tar minimal tid och tankeverksamhet att röra ihop.

Älskar biffar med sås!

Toppa med lite oregano

Servera med potatis och lingon

Perfekt!
Jag gör min köttfärslimpa med samma löksås, den har gjort mitt liv så mycket lättare!