Burek På Eget Vis

Jag ska helt ärligt erkänna att jag har ingen aning om hur man gör burek men jag vet precis hur jag ville att det skulle smaka.
Så varför inte göra det presic som jag vill med dom smaker jag ville ha?
Tycker den man köper färdig oftast är så fet att pappert man får den i är helt genomskinligt när man kommer hem och sen smakar det mest olja.
Inte för att mitt recept är någon light variant över huvudtaget men den är inte fett.
Så här kommer mitt eget recept på burek.
 
Du behöver:
 
500g köttfärs
1 hackad gul lök 
kryddor efter smak
2 bitar vitost
1 ägg 
100g philadelphia vitlök och örter 
1 dl creme fraiche
50 g smält smör 
sesamfrö (valfritt)
1 pkt färdig burek
 
Börja med att steka lök och köttfärs med dom kryddor som du gillar bäst. 
Jag tog vanlig grillkrydda och chillipeppar.
När det är brynt så låt svalna lite och tärna fetaosten i små fyrkanter.
Blanda ner osten i köttfärsen.
 
Ta fram en skål och vispa ihop philadelphia, ägg, creme fraiche och smöret med en gaffel.
 
Ta fram degplattorna och lägg dom mellan 2 fuktiga handdukar.
Ta fram 2 degplattor och pensla äggblandningen mellan dom 2, lägg köttfärsblandningen längs
långsidan och rulla ihop.
Placera som en spiral i den formen du har valt.
Fortsätt likadant med övrig deg och bygg på spiralen.
När det är klart pensla över hela spiralen med äggblandningen och strö över sesamfröna.
In i ugnen på 200 grader i ca 35 min om du ser att den börjar bli för mörk lägg folie över.
 
Detta är som sagt min version av burek och det finns säkert något annat vis att göra det på
Dela gärna med dig hur du gör!
 
 
Jag väljer att använde den vita osten för den är lite hårdare och smakar helt underbart när den är varm
 
 
Man måste ju provsmaka direkt och burek är absolut godast när den är helt nygräddad 
 
 
 
 
Dela gärna med er av tips!
 
 
 
Visa fler inlägg