SnickersKaka

Min man är lite period ätare när det gäller godis och just nu är det snickers som gäller.
Så varför inte baka en snickerskaka?
Den är så enkel att baka och så god att äta!
 
Pajskalet:
1 1/2 dl jordnötter 
2 1/2 dl mjöl 
2 msk socker 
1 krm salt 
120 g rumsvarmt smör 
3 msk iskallt vatten 
 
Sätt ugnen på 175 grader 
Kör alla ingredienserna i en mixer tills du får en jämn deg.
Har du ingen mixer så hacka jordnötterna fint och tryck sen ihop med övriga ingredienser.
Tryck ut i en pajform, jag valde en rektangulär men det går lika bra med en rund.
Grädda ca 20 min.
 
Karmell fyllningen:
200 g socker 
90 gram rumsvarmt smör 
1 dl grädde 
2 dl jordnötter
 
Häll sockret i en tjockbottnad stekpanna och värm på medium.
Sockret kommer sakta att smälta och klumpa sig lite i början men sen kommer det bli gyllenbrunt.
När det är gyllenbrunt tillsätt smöret uppdelat i mindre bitar.
Rör ihop det och tillsätt sen grädden.
Låt det koka upp ca 3 min på högvärma men rör hela tiden.
Ta bort från värmen och tillsätt jordnötterna.
Fyll pajskalet.
 
Choklad ganache 
 1 1/2 dl grädde 
150 g mjölkchoklad 
 
Koka upp grädden och ta bort från värmen.
Tillsätt chokladen direkt och rör om tills allt blandats.
Häll över kolafyllningen och låt sen hela pajen stelna i kylen.
 
 
Mjölkchoklad ganachen är söt och krämig och passar helt underbart till det salta i pajen 
 
 
Toppa med lite skuren snickers och grädde 
 
 
Ett tips!
Kolasåsen går lika bra att koka upp 2-3 dagar innan och är super god att ha till glass 
 
 
Bakar du så tagga mig gärna på instagram @unik.s
 
 
Visa fler inlägg