Scones - Mörk Choklad och Pumpafrön
Sötsuget slog på delux här hemma nu på eftermiddagen.
Jag kom fram till att rund också är en form för längesedan men försöker ändå
hålla det något sparsamt med sötsaker.
Men mörk choklad ska ju vara nyttigt för kroppen och pumpafrö är ju ingen fara.
Saluhallen här i Malmlö har en affär som heter Gram, där köpte jag mina choklad doppade pumpafrön.
Man kan köpa så mycket annat härftigt där!
Du hittar Grams hemsida här!
Så det fick bli scones med en twist.
Du behöver:
50 gram mörk choklad
50 gram pumpafrö
2 dl mjölk
3 msk creme fraich
4 dl mjöl
1 krm salt
50 gram smör
Choklad doppade pumpafrön
Dela smöret i mindre kuber och lägg i en skål med creme fraich och mjölk.
Blanda ihop alla torra ingredienser och häll över i första skålen.
Fin hacka choklad och pumpafrön, häll över degen och arbeta runt det snabbt.
Degen ska vara ganska kladdig.
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en rund form som är ca 3 cm hög.
Dekorera med dom choklad doppade pumpafröna för en lite extra lyxig look.
Grädda i 15 min 200 grader.
Låt den gärna stå på eftervärmen i ca 10 min.

Tryck ner pumpafröna lite så dom inte ramlar av när brödet växer

När det får stå på eftervärme blir det helt genombakat men chokladen blir inte bränd

Smakar ungefär som en rostad nutella macka