Saftig ClementinKaka (Glutenfri)

Jag är tyvärr en av dom som inte tål att äta citrusfrukter som dom är vilket är jätte
tråkigt för jag tycker doftar så underbart!
Så idag blev det en clementin kaka som har extra allt i smak eftersom att hela clementinen används.
Och jag menar verkligen hela clementinen.
Det näst bästa med kakan att den är gluten fri!
Om man inte vill blanda mandel och hasselnötter så går det bra att använda den enbart den man föredrar.
 
Kakan:
 
4-5 Clementiner ca 400g 
2 1/2 dl Socker socker 
125 gram  Mandel 
125 gram Hasselnötter
6 st Ägg 
1 1/2 tsk bakpulver 
 
Chokladganache
1 1/2 dl Grädde
150 gram Mörk choklad 
 
Tvätta clementinerna noga och lägg dom i en stor kastrull med vatten.
Koka långsamt i 2 timmar med lock på.
Häll av vattnet och låt svalna.
Fin hacka mandel och hasselnött tillsätt bakpulver och socker.
När clementinerna svalnat helt lägg dom i en mixern och kör till en jämn purré.
Alltså hela clementinen med skal och allt.
Vispa ihop äggen lätt, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp i en smord och brödad form.
Grädda ca 40 min 200 grader.
Låt kakan svalna helt i formen
 
Ganache:
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden bara precis tills det börjar bubbla.
Blanda ner chokladen och vänd runt till balndningen är helt slät.
Låt svalna några minuter och häll sen över kakan.
Dekorera efter smak!
 
 
Efter som hela  clementinen används så blir kakan otroligt saftig och full av smak
 
 
Den mörka chokladen är en perfekt motsatts till clementinsmaken i kakan