Kalv Ytterfile med Sötpotatis
Bara för att det är vardag behöver man inte äta vardagsmat.
Idag kände vi för att lyxa till det lite här hemma så det blev marinerad
kalvytterfile med klyftpotatis på sötpotatisar
Du behöver:
ca 120-150 gram ytterfile per person
vitlök
olja
krydda efter smak
ca 1/2 sötpotatis per person
Börja med att ta fram köttet och skiva det.
Marinera i kryddor, skivad vitlök och olja låt ligga framme tills det blir rumstempererat.
Dela under tiden sötpotatisarna i klyftor och olja in på en plåt.
Tillaga dom i ugnen 175 grader ca 30 min
Stek köttet ca 1,5 min på varje sida för att få det medium
Jag stekte mitt kött på en grillpanna av gjutjärn.
Servera med valfri sås och grönsaker.

Hela köket doftar underbart efter denna måltiden

Jag hade crame fraiche med lite dill i till min stek
