Havrekakor med Salt Karamell
Underbart goda havre kakor som jag är uppvuxen med.
Mamma baka alltid dessa till kalas men hon kokte chokladkola och jag valde att använda karamelliserad mjök som jag kokade i några minuter.
Dom är helt lagom storlek till att ha på ett fika bord och lagoms söta till både kaffe eller saft.
Saltet ovan på gör det till en perfekt brytning.
Du behöver:
3 dl Havre
300 gram Smält smör
3 dl Socker
5 dl Mjöl
4 tsk Bakpulver
1 ägg
Fyllning:
1 burk Karamelliserad mjölk
Flingsalt efter smak
Rör ihop alla torra ingredienser och häll över det smälta smöret.
Rör ihop lätt, tillsätt ägget och rör ihop helt.
Denna smeten räcker till 1 plåt normal stora muffinsformar eller 2 plåtar små.
Jag valde att göra mina i små då jag tycker det ser mer aptitligt ut och man får
inte lika dåligt samvete när man tar två!
Klicka ut smeten i formarna och tryck en liten fördjupning i varje smet.
Grädda på 175 grader ca 12 min.
Fyllning:
Jag koka den karamelliserade mjölken lite bara för att få en fastare konsistens och sen är den
även lättare att hantera när den är varm.
Strö flingsalt efter smak över fyllningen direkt efter och låt stå kallt.
Kakorna går jätte bra att frysa.




ÅH dessa minns jag! Det godaste var dock havresmeten innan den var i ugnen! ;)