Broccoligratäng Med En Twist
Jag försöker att äta lite nyttigare minst
2 dagar i veckan.
Typ något vegitariskat eller kanske utesluta för mycket kolhydrater.
Så igår blev det kycklingfilé med min helt egna broccoligratäng med quinoa.
Jag har turen att ha barn som verkligen äter allt.
Tror aldrig jag har hört dom säga att dom inte gillar något, dom bara äter.
Men broccoli är en av dom stora favoriterna här hemma.
Barnen hängde på ugnsluckan tills gratängen kom ur ugnen.
Och sen tog det inte många minuter innan allt va slut, note to self: gör dubbel sats nästa gång!
1 påse frusen broccoli
1 gul lök
2 dl mjök
3 dl kokt quinoa
150g riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina broccolin och stek med löken.
Detta är mest för att bli av med onödig vätska från broccolin och ge löken lite färg.
Häll över mjölken och den rivna osten, spara lite till att strö över sen.
Låt det smälta ihop och blanda sen ner quinoan.
Häll över allt i en ugnsform och strö över lite ost.
Grädda tills den fått lite färg.
Ca 10-15 min

Önska att jag kunde skicka den underbara doften till er

Absolut en av mina bästa recept

Vi hade kycklingfilé till men man kan ha vad man vill
Vad hade du haft?

Som sagt den tog slut snabbt!