Mojito Kaka med Mascarpone Topping
Gjorde alkoholfria mojitos till mig och mamma igår inför en liten
utflykt och där av kom iden till en mojitokaka.
Det är inte så mycket mjöl i så den blev jätte saftig och full av smaker som påminner om mojito.
Mascarponen bryter perfekt med syrligheten i kakan.
Serveras med fördel till mojito drickan.
Du behöver:
1 citron
1 lime
3 ägg
3 dl mjöl
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 kruka mynta (ca 40-50 blad)
125 g smör
Topping:
1 burk mascarponeost
1 dl florsocker
1/2 lime
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv skalet av citronen och limen ner i en skål med mjölken.
Krama ur saften av båda, fin hacka myntan och tillsätt till mjölken.
Det kan skära sig men det är absolut ingen fara.
Vispa socker och smör mjukt.
Tillsätt äggen och vispa ihop ordentligt.
Vispa nu ner mjöl, bakpulver och mjölkblandningen till en jämn smet.
Häll upp i en brödad eller form med bakplåtspapper.
Grädda ca 25-40 min.
Topping:
Vispa ihop saften av en halv lime, mascarponen och florsocker snabbt.
Bred ut över kakan och dekorera efter tycke.
Låt kakan svalna helt innan du tar på toppingen!

Det blir en ganska kompakt smet som sen resulterar i en väldigt saftig kaka

Testa kakan med en pinne innan du tar ut den är ugnen, alla ugnar gräddar olika

Spara några toppar på mynta plantan att dekorera med

