ÄpplePaj men Vaniljsås
Hade en massa kantstötta äpple hemma som barnen rynka på näsan till när jag tyckte
dom kunde ta det som mellanmål.
Så då fick det ju bli något annat på dom!
Jag börja hacka upp dom i mindre bitar för att göra äpplemos men så tyckte min man att
äpplepaj lät godare.
Så självklart fick det bli paj.
Du behöver
5-6 äpple
1 tsk kanel
1 tsk socker
Pajdeg
150 g smör
1 1/2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela äpplena i mindre delar och blanda med socker och kanel.
Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen i en bunke.
Lägg ut äpplena i en form och smula över degen.
Grädda ca 20-25 min
Vipsa vaniljsås och njut!

Lika god kall som varm
