Kardemumma Kaka med Kokosgrädde

En super enkel kaka som man slänger ihop snabbt men som smakar underbart.
Den är mjuk och saftig trots sin kompakta form.
En absolut favorit här hemma till eftermiddags kaffet, både med och utan grädde!
Det bästa är att om det skulle bli något över så kan man köra det i mixern och
vips så har du att bröda nästa kaka med, super smart.
 
Du behöver 
 
6 dl mjöl 
2 dl socker 
2 dl mjölk 
100 g smör 
2 ägg 
2 tsk kardemumma 
2 1/2 tsk bakpulver 
 
Sätt ugenen på 200 grader.
Häll alla torra ingredienser i en bunke och blanda ordentligt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Under vispning häll mjölkblandningen över dom torra ingredienserna.
Tillsätt äggen och vispa ihop till en jämn ganska tjock smet.
Den blir inte som sockerkakssmet!
Smörj och bröda önskad form.
Häll upp smeten och grädda ca 20-25 min i ugenen.
Tänk på att alla ugnar är olika så testa med en provsticka först så den tiden passar just din ugn.
 
 
Min kaka blev lite mörk men jag gillar det, vill du ha den lite ljusare så lägg folie över när du är nöjd med färgen
 
 
 
 
Inte helt fel med koksgrädde och jordgubbar till