Rabarber och Flädersaft Smaksatt med Vanilj

Har aldrig kokat rabarbersaft innan men det var ju absolut värt det!
Vaniljen gav det lilla extra och dom fina röda rabarberna gav en underbar färg på saften.
Min saft stod bara i kylen i 2 dagar men vill man ha starkare smak kan man låta den stå i upp till 5 dagar innan man häller upp den på flaskor.
 
1 liter fläderblommer
400g rabarber 
7 dl socker 
1liter vatten 
2-3 st lime 
2 tsk citronsyra 
1 vaniljstång 
 
Koka upp vattnet och tillsätt vatten, citronsyra och socker.
Koka upp till en klar vätska.
Skölj fläderblommerna och klipp bort dom grövsta stjäkarna.
Skiva limen i tunna skivor, skär rabarberna i mindre bitar, dela vanilstängen på hälften och skrapa ur fröna.
Lägg allt i en stor skål och häll över sockerlagen.
Låt stå kallt och mörkt i minst två dagar.
Häll upp på rena flaskor och njut.
 
 
Älskar färgen!
 
 
Det blev en mysig fika på balkongen medans barnen leker på gården mellan skurarna
 
 
Hoppas ni får en fin midsommardag!