Cheesecake med Hallon

Ville göra något enkelt som är lätt att ta med och som kan tina på väg till utflykten.
Idag har det  varit underbar sommar värme och då det gott med något kallt.
Så det fick bli en frusen mascarpone Cheesecake. 
 
Du behöver 
 
4 ägg 
4 dl vispad grädde
250g mascarpone ost 
Digistivekex 
Frusna hallon 
 
Separera äggvitan och vispa den till ett hårt skum.
Vispa gulorna tillsammans med socker pösigt.
Vänd ihop allt tillsammans med osten i en skål.
Nu är det dax att ta fram det som du vill ha din Cheesecake i.
Jag valde en glasform med lock dels för det är snyggt och sen är det ganska praktiskt med lock.
Lägg först lite av smeten i botten och varva sen med smulade degistivkex, hallon och mer smet.
 
 
 
 
 
 
Efter som jag valde att göra det i lite mindre former så räckte det till två olika.
Så det blev en hemma som min äldsta son var tvungen att provsmaka.
Här är den andra som är gjord i en liten springform.